dijous, 16 de juny del 2016

L'Ovella Negra

L'última filla del rei va néixer amb una mutació que, des de bon començament, va causar estupor: tenia la pell negra. Tan negra que gairebé feia mal a la vista. Li van posar Negreta, en un desesperat intent d'originalitat, van enviar-la a escoles llunyanes i van obligar-la a vestir-se de blanc. Malgrat o, potser, gràcies a tot això, la Negreta va esdevenir una ànima sensible, educada i rebel. De tornada a casa, es va encarar a les imposicions tradicionals i va compartir els nous coneixements amb la gent pobra i ignorant. El pare no va tenir més remei. El poder trontollava i calia actuar amb mà ferma.

Ningú no sospitava que, al cap de tres dies d'haver-la sacrificat, la Negreta ressuscitaria. Passat l'ensurt i amb el beneplàcit dels pastors, guardians de la llei, el rei va trobar que encara podia aprofitar-se'n. Va substituir la Negreta per una de les filles blanques i va fer saber a tothom la bona nova: l'Albeta ha ressuscitat i el ramat blanc és l'escollit.


Per sort, la Negreta va viure eternament, perquè van haver de passar molts anys abans que el secret de l'autèntica resurrecció es revelés i les ovelles la reconeguessin com la Salvadora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Multumesc. Gràcies. Gracias. Thank you.